понеделник, 20 октомври 2014 г.

Ресторант Лебед в Добрич


Град Добрич е предпочитано място за туризъм от много чуждестранни посетители, отседнали в съседните градове - Варна, Балчик, Каварна и други. В града имате възможност да разгледате красивия Етнографски комплекс, много културни и исторически паметници, както и да се разходите по големия център. По центъра на града са разположени множество магазинчета и кафенета. Изборът е голям, както за пазаруване, така и за намиране на място за отдих.


Едно от най – красивите и интересни места в града е Градският парк, който скоро беше реконструиран и подобрен. През лятото е пълно с хора и най–вече с майки с деца, защото там се намира Дървеният град, атракция за всички подрастващи.


Едно от любимите места на местните, както и на гостите на града, е ресторант Лебеда, намиращ се в градския парк. Ресторанта се намира точно на брега на езерото, а името му е лебед, защото по форма наподобява лебед, плуващ в езерото. През лятото е много приятно да седнеш на голямата тераса и да си поръчаш вкусно ястие или да се насладиш на студена напитка. За съжаление, ресторантът работи предимно през лятото, тъй като не е много голям, а терасата е голяма и просторна, позволяваща повече маси и места. На лятната тераса има и малък детски кът и люлки, като много семейства с децата си идват и се забавляват заедно. Храната винаги е прясна и вкусна, а обслужването е доста добро и бързо. Винаги, когато имам възможност, посещавам ресторанта, защото през пролетта и лятото, когато всичко обрасло в зеленина, дърветата са красиви и свежи, тогава е най–приятно да седнеш и да наблюдаваш природата. Интересно е, че от ресторанта предлагат няколко малки лодки на своите посетители и всеки, който реши, срещу известно заплащане, може да се повози в езерото.


Ако някога имате възможност, посетете ресторанта и ви гарантирам, че ще останете повече от доволни.

0 коментара:

Публикуване на коментар