понеделник, 20 октомври 2014 г.

Зоопаркът в град Добрич

Бих искал да споделя моите преживявания относно Зоопарка в моя роден град Добрич. За тези, които не знаят град Добрич се намира в центъра на Добруджанския регион. Като този край е по-известен, като житницата на България. Градът е сравнително голям и има доста места, които могат да бъдат посетени. Има няколко църкви, около десет специализирани музея и множество паметници на културата, разположени из целия град. Едно от местата за отдих и спокойствие е градският зоопарк. Той се намира в бившата резиденция на Първия в държавата. Зоопаркът е построен през 2002 година, като преди се е намирал на друго място, но поради реструктуриране, животните са изместени в сегашния зоопарк. Животните са изолирани от външната среда, като им е създаден максимален уют и близка до естетвената им среда.


Пред парка се намира административната сграда, там има и малко кафене, както и може да получите информация за някои животински видове.


Животните се намират в ограждения, като има достатъчно място. Към всяко заграждение с животно, има прикрепена табелка с информация за вида, с какво се храни и къде може да бъде видяно. Постоянно могат да бъдат видени и хората, които се грижат за животните. Те им чистят и им дават храна.


По - голямо внимание е обърнато на птиците. Могат да се разгледат различни видове фазани, кокошки, както и няколко щрауса. Имаше също така и два бухала, като пред клетката им винаги имаше група деца.


В зоопарка има и изкуствено създадено езерце, което е доста малко, но също много интересно, защото през есента там се събират много птици, готвещи се за полет на юг.


Харесва ми, защото е много приятно за разходка и за отдих. Много от животните могат да бъдат пипнати. А зелените площи през топлите месеци са още по – приятни.

0 коментара:

Публикуване на коментар