събота, 20 ноември 2010 г.

Яхтеното пристанище в Балчик

Няма как да отидеш на море по Черноморските ни курорти и да не посетиш красивия малък град Балчик. Градът наистина е доста малък, но в него се намира Двореца на румъснката царица Мария, там се намира и ботаническата градина, събрала хиляди видове кактуси и красиви цветя. Това е градът, в който ще се връщам с възхищение и желание за още и още. При всяко мое посещение на града, намирам къде да отида, да посетя някой музей, да разпусна природата или просто да се разходя по малките улички, където няма тълпи от хора. Едно от красивите и достъпни места на Балчик е яхтеното пристанище. Ходил съм многократно там, то се намира в близост до Централното пристанище. Това е едно от най красивите места в Балчик. Разхождайки се, виждаш красиви яхти, коя от коя по хубава и по лъскава. Последния път ходих да се разходя, когато слънцето се спускаше към безкрайната шир. Гледката и спокойствието, което те завладява е просто уникално. Там по алеята, където има тук там някое малко магазинче или заведение, там е наистина райско кътче. Разхождайки се имаш възможността да видиш двореца, малките къщички, разположени по хълма и белите скали.
Също така в близост се намира нещо, като борса за продажба на различни видове риба. Всеки един търговец е уловил рибата от морето и тук я предлага на любителите.
Препоръчвам на всеки решил да посети Балчик, да отдели няколко часа от времето си и да се разходи по яхтеното пристанище, да поседне на порция риба и студена бира и да се наслади на красивото море и още по красивия залез.

1 коментара:

Jake каза...

Яхтеното пристанище е наистина страхотно, както и ботаническата градина, двореца и града като цяло, но ивицата за огромно съжаление се е превърнала в мини вариант на Слънчев бряг и това е много разочароващо!

Публикуване на коментар