събота, 20 ноември 2010 г.

Парк Борово око в Търговище

По време на една от обиколките си по българските красоти, имах възможността да посетя и да разгледам някои от красивите и интересни места на град Търговище.
Най много ми хареса местността или парк, както е по известен с интересното име Борово око. Той е разположен в покрайнините на града, което го прави много предпочитана дестинация, поради изолираността от шума и напрежението на града. Парка носи това име, защото в него има езеро, с това наименование.
На мне ми хареса, защото е отдалечено и има много приятно въздействие. Около езерото има много пейки за почивка и отдих. В парка има многообразие от растения и дървета, някои от които се срещат рядко в България. Езерото е атракция за по малките, защото през лятото там се пускат риби, за мен също бе интересно да видя. Имах възможността да посетя парка през късно лято и можах да се кача за няколко минути на малките водни колелета в езерото. Беше много вълнуващо, защото до тогава не бях се качвал на такова нещо.
В парка също така има поставени доста детски съоръжения за игра, там през горещите летни дни много деца намират забавление. По пейките имаше насядали възрастни хора и семейства. Младежи пък караха велосипеди в близост на парка.
Също така на брега на езерото се намира малко ресторантче, в което всеки посетител има възможността да поседне и да се наслади на хубавите традиционни ястия.
В близост до парка се намира и градския стадион, както и Художествената галерия на града.
Борово око е предпочитано място както за местните жители, така и за всеки посетител на града. Ако ми се отдаде възможност да посетя отново града и парка не бих се поколебал. Там успях да се насладя на девствената природа и красота.

0 коментара:

Публикуване на коментар