събота, 20 ноември 2010 г.

Градски парк Гоце Делчев

В Югозападната част на страната ни се намира малкия китен град Гоце Делчев. Градът е разположен по двата бряга на Неврокопската река. Въпреки че градът е малък, в него има много места, които будят интереса на гостите на града. Преминавал съм няколко пъти през града и винаги съм намирал подходящо място за отдих или място, от което да почерпя информация. Последния път успях да посетя красивия градски парк, който се намира близо до централната част на града.
Парка е наистина едно красиво райско кътче, особено през пролетта и лятото, когато дърветата са красиво украсени в зелени цветове, а по алеите има най различни видове цветя. Парка е подходящ за разходки и отдих, намира се достатъно далеко от шума и мръсотията, отделяна от автомобилите. Тук има и няколко кафанета и един голям ресторант, като много от хората сядат и се наслаждават на природата и спокойствието. Аз лично се бях настанил на една от терасите пред едно кафене, унесен по красивата природа и хората, разхождащи се насам натам, загубих представа от времето. А когато се запътих да си тръгвам, нещо в мен крещеше да остана поне още малко.
В близост до парка се намира градския стадион, където местния футболен отбор играе мачове, а и много деца спортуват там.
Голяма атракция е било преди време и намиращото се в парка езеро, когато бях там не видях да има вода или да е имало скоро. В близост е разположена детска площадка с няколко съоръжения за игра.
Направи ми впечатление, че всички пейки са добре поддържани, почти не видях счупена или липсваща, алеите пък са добре поддържани, засаждат се цветя, а дърветата се залесяват. В парка се срещат и много дървета, които са единици в страната ни.
Ако някога ви се отдаде възможност да посетите град Гоце Делчев, не пропускайте да посетите и градския парк, защото малък, но найстина носещ славата на райско кътче.

1 коментара:

Анонимен каза...

Гоце Делчев е в Югозападна България, а не в Югоизточна! Поправете си информацията!

Публикуване на коментар